söndag 31 mars 2013

Flytt och motorlyft

Anne har under ett par månader stått på den provisoriska parkeringen på ovansidan av tomten för att halt väglag hindrat att backa upp ekipaget på den tänkta platsen. Nu har i alla fall väglaget blivit tillräckligt bra för att en flytt ska kunna genomföras. På vägen sker ett stopp hos en granne som har en lastbil med kran som kan lyfta ur motorn. Lyftet går bra och motorn som är en Volvo B20 placeras i den tillverkade trävaggan.

Platsen där Anne är tänkt att ligga för renovering är liten och trixig att ta sig till med bil och släp. Vid Parkeringen finns en carport som ska fungera som båthus. Anne är dessvärre något för stor för att helt få plats under tak, en tillbyggnad kommer krävas.

Att få av båten från vagnen var lättare sagt än gjort. Men med lite finurlighet och block taljor och linor löste det sig. För sista biten in i carporten fick det bli baxning.

Motorlyftet går bra. I bakgrunden skymtas Mats


Efter lite finlir står bil och båt i position för att lastas av. Parkeringen är liten och det finns bara en tillfartsväg som syns till vänster i bilden.


Sofia hjälper till och övervakar avlastningen.

Anne är nu på plats. En tillbyggnad kommer behövas för att täcka stäven.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar